Ciutats, Guies per a viatjar, viatges

Kreuzberg o el Berlí turc

By , on 29 de agost de 2007
Kreuzberg

Hi ha molts Berlins possibles. Un d’ells és el turc, o dit d’una altra manera, l’emblemàtic barri de Kreuzberg, també conegut com “petit Estambul“. Una visita obligada si tens assenyalat a la teva agenda un viatje a l’atractiva capital alemanya.

Kreuzberg és el barri més popular de Berlí. Situat entre l’Est i l’Oest (una linia de pedres recorda el traçat del mur desaparegut), es tracta d’un dels districtes més carismàtics de la ciutat. En ell es mesclen decenes de nacionalitats diferents, que han aprés a conviure amb les seves diferències i punts en comú.

Kreuzberg2Tot i aquesta múltiple procedència nacional dels habitants de Kreuzberg, una majoria turca destaca sobre la resta (al voltant del 40%). Això es nota a les tendes, els olors o l’accent. La major part de les famílies turques que viuen a Berlí van arribar després de la fi de la II Guerra Mundial. La capital alemanya havia de ser reconstruïda i la seva economia, rellançada: per això feia falta mà d’obra.

A aquestes alçades ja hi ha una tercera generació de turcs-alemanys, és a dir, els fills dels fills d’aquells primers immigrants arribats de Turquia. Tot i els anys transcorreguts, aquesta tercera generació encara parla el seu idioma original. No és extrany veure a dos joves alemanys d’origen turc xerrant de forma intercalada en alemany i turc. Prova de que la mescla és la que marca la pauta en aquesta part de Berlí.

Enclavat a Kottbusser Tor, el centre neuràlgic del barri, es troba el Museu de Kreuberg: aquest humil edifici recull la documentació sobre les diferents onades d’immigrants així com les fases per les que ha passat l’activa escena social, alternativa i autónoma del barri.

Una de les activitats oferides pel centre és una visita guiada pels diferents racons de Kreuzberg: “Ich bin ein Berliner” (Jo sóc berlinés) és una iniciativa de quatre dones turques que volen donar a conéixer els secrets del seu barri estimat. Si aconseguiu reunir un grup d’entre 15 i 20 persones, per 90 euros us assabentareu d’unes quantes coses de la història d’un emblemàtic districte que difícilment hauríeu descobert per vosaltres mateixos.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Kreuzberg o el Berlí turc”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio