viatges

La Serra de Tramuntana un tresor de Mallorca

N'hi ha una proposta per ser considerada Patrimoni Mundial per la UNESCO
By , on 14 de febrer de 2011

Viatjar a Mallorca durant els mesos d’hivern? Es clar que sí. Encara que sembli un diàleg absurd, no ho és tant, ja que he tingut que contestar aquesta pregunta moltes vegades des del moment que vaig decidir mirar hotels a Mallorca per passar un cap de setmana a la capital de les illes balears. No s’ha d’obviar que és un destí privilegiat durant els dies més calorosos. Però quan el fred té el seu pes, també ens permet gaudir d’una illa que canvia el seu tarannà.

Espectacular panoràmica que es pot gaudir des de la Serra de Tramuntana

Sabíeu que la Serra de Tramuntana té una candidatura per que entri a formar part del Patrimoni Mundial UNESCO? Doncs així és. Aquest serà un escenari perfecte per realitzar una ruta però d’aquestes que no es busca una meta concreta, sinó amb l’objectiu de conèixer amb tranquil·litat tots els secrets que guarda la estimada Tramuntana.

La seva alçada de 1450 metres i estar-hi tan a prop del mar que li configura unes característiques pròpies que li dóna aquesta singularitat. El seu relleu abrupte format per roques calcàries amb un grau de duresa molt elevada i sobre les quals s’hi ha creat durant milers d’anys torrents, canons i un complexe sistema de fonts i d’aqüifers. Tot amb el típic clima mediterrani d’estius secs i amb altes temperatures, però amb hiverns suaus i sense comptar amb grans precipitacions.

Però no només són les seves característiques naturals que li fan ser una candidatura a ser un nou membre per part de l’organisme internacional, sinó que a més té restes visibles de l’evolució d’aquesta zona de la illa balear. Per exemple, es pot veure el paisatge rural amb una gran importància d’oliveres i amb possessions de mida mitjana i petites poblacions que es van crear des de finals del segle XIX i inicis del XX. També destaca la petjada de la indústria tèxtil, principalment a les poblacions de Sóller i Esporles, que ha creat un gran desenvolupament comercial de la zona.

Per altra banda, sempre tenim una gran oportunitat de gaudir de les cales desertes que en ocasions semblen estar en una situació semi verge, ja que n’hi ha una gran presència de bancs de peixos. I es clar, com no podria ser d’altre manera podríem baixar cap al centre de Palma i fer una mica de turisme més tradicional. Lluny de les grans concentracions de turistes que omplen els carrers de Mallorca als mesos d’estiu, ara es pot passejar i recórrer perfectament les principals punts d’interès de la ciutat com la impressionat Catedral gòtica.

Fotografia: Comte Mal

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “La Serra de Tramuntana un tresor de Mallorca”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio