Consells per a viatjar, viatges

Les guies Trotamundos, un referent per a viatjar

Poca imatge i molt bon contingut per als viatgers
By , on 18 de abril de 2009
La característica imatge de les guies Trotamundos

La característica imatge de les guies Trotamundos

Per a aconseguir que un viatge sigui un èxit és essencial escollir bé la guia de viatge. És una eina útil per a que ens doni consells i ens indiqui el que podem fer i veure a un país o una ciutat. Una de les més clàssiques i conegudes és la col·lecció Trotamundos (editada per Salvat), una traducció de la francesa Guide du Routard (editada per Hachette), coneguda per la seva imatge d’un jove amb una motxilla en forma de globus del món.

El nom de la guia no pot ser més evocatiu. Un trotamón és una persona afiicionada a viatjar i recórrer països. Moltes vegades es relaciona amb els motxilers, però la guia es dirigeix a un públic més ampli al qual li agrada conéixer nous llocs i cultures. Per això, a més de recomanacions molt dirigides a un públic jove i que viatja de forma econòmica, també afegeix informació per a gent amb més recursos però amb esperit aventurer.

En escollir una guia, sempre cal tenir en compte diversos factors. En el cas de Trotamundos, una de les seves característiques que la diferencia de la resta és que no hi ha ni una imatge. Això la fa menys atractiva a la vista però també és més econòmica que altres guies visuals. Cal dir que a les darreres edicions ja incorporen mapes a color.

Segurament, el seu punt fort és que té molta cura amb la selecció d’allotjaments, restaurants, bars, botigues… amb una descripció qualificativa de cada un. Aparèixer a la Guide du Routard dóna prestigi, i per això molts establiments recomenats per la guia francesa llueixen una distinció a l’entrada. Una per cada any en la qual han estat escollits. I és que un dels avantatges de la guia és que es renova cada un o dos anys, la qual cosa no passa amb la versió en castellà.

Una altra de les peculiaritats que ens crida l’atenció de Trotamundos són els seus comentaris, a vegades graciosos i altres crítics. Un dels exemples que hem trobat a una guia d’Irlanda: “¡Ah, aquests insulars! Incapaços de fer com tot el món. A més de conduir a l’esquerra, d’invertir les aixetes d’aigua freda i calenta i de menjar greix al matí, tenen endolls totalment incompatibles”.

A la mateixa guia posa: “És veritat que si els promotors urbanitzen massa la costa de Miltown, els turistes acabaran per evitar-la. Ja sabeu com són els promotors, els doneu la ma…“. I també: “Els conductors irlandesos, cada cop que es creuen amb un cementiri, no dubten en deixar-ho tot per a fer la senyal de la creu. Si la por a l’accident us arriba, aleshores només heu de fer el mateix”.

A la guia de Jordania i Siria, de l’any 2000, quan parla de Palmira, hi ha l’apartat “On nedar?” en el qual contesten “quina ocurrència, nedar en el desert. Per a això, aney al Cham Palace, l’hotel més luxós de Palmira”. En el capítol de compres afegeix “si no sabeu què posar a les maletes, porteu un keffieh. Encara que no us el poseu mai, serà un divertit aparell per al proper ball de disfresses. Amb un galabieh (chilaba per a les dones), estareu a punt”.

A la recomanació del restaurant l’Étoile d’Or de Damasc diu que “cal suportar l’ambient més esnob de tots els ambients esnob”. I sobre el Cuttan Hotel, també de Damasc, apunta que “els optimistes diran que les habitacions tenen l’encant dels temps de la Mariacastaña“. Els menys bromistes el trobaran depriment”.

Si podeu llegir en francés no us perdeu la pàgina web routard.com. Trobareu tot tipus d’informació per a viatjar a qualsevol part del món. També inclou buscadors de vols, hotels i lloguer de cotxes, un fòrum, un taulell d’anuncis…

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Les guies Trotamundos, un referent per a viatjar”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio