viatges

L’estada a un hotel al març s’encareix un 14% respecte l’any passat

La Setmana Santa fa augmentar els preus de les habitacions
By , on 18 de març de 2015

L’allotjament a un hotel d’Espanya durant el mes de març de 2015 és un dels més costosos de l’any si es compara amb l’any passat, segons ha destacat l’últim estudi de tHPI de la plataforma Trivago. L’informe de la plataforma mostra que el preu mitjà pe allotjar-se en un hotel durant aquest mes de març es de 103 euros per pernoctació, un encariment del 14% si es compara a les mateixes dates de l’any anterior, ja que coincideix amb la celebració de la Setmana Santa.

La ciutat de Barcelona és la que més augmenta els seus preus hotelers al març, incrementant-los de mitjana un 23%, fins als 139 euros per nit. La segona i tercera ciutat espanyola que més encareix els costos d’allotjament són Sevilla i Toledo, ambdues amb uns preus un 23% superiors en comparació al tercer mes de 2014. En contraposició, les que més descendeixen el preu per nit a un hotel són Santa Cruz de Tenerife (-14%), Cadis (-18%) i Badajoz (-12%).

Tot i això, si el que realment es busca és una ganga per fer una escapada aquests dies de festa cal optar per ciutats menys turístiques. Les destinacions nacionals més econòmics de març són Lugo (52 euros), Murcia (53 euros) i Castelló (54 euros), mentre que entre els llocs amb els hotels més cars es troben a Palma de Mallorca (120 euros) i Madrid (106 euros), bastant per sobre de la mitjana espanyola.

En el cas de poder fer un viatge de carretera i manta per descobrir els paratges nacionals, l’estudi també ha determinat el cost mitjà d’un allotjament a un hotel segons la comunitat autònoma. Així doncs, els preus hotelers per comunitats de març han augmentat en general, però sobretot en les Illes Balears (+20%, fins als 133 euros per nit), Catalunya (+18%, fins als 125 euros per nit) i Madrid (+16%, amb un preu mitjà no especificat). L’única que baixa preus és Castella i Lleó, amb un 2% menys, fins als 65 euros per nit, mentre que Extremadura i el País Basc mantenen els seus nivells respecte a anys anteriors.

Les pernoctacions a nivell europeu

Els preus nacionals poden desaconsellar estar-se dins de les fronteres i optar per fer un viatge a l’estranger durant aquest mes, però tampoc és una bona idea. L’informe mostra que la mitjana europea de preus per pernoctació en un hotel durant aquest març de 2015 és d’uns 120 euros per nit, enfront dels 103 euros que costa una habitació per nit a Espanya. Així que, tot i que Espanya va registrar al març de l’any passat un preu mitjà de 90 euros per nit, encara està lluny de la mitjana europea.

El portal de viatges adverteix als aventurers que hauran de fer front a preus elevats si viatgen a Suïssa (232 euros), Noruega (151 euros) i Regne Unit (145 euros); que tenen les mitjanes de preus per pernoctació a hotels més elevades de tota Europa. Tanmateix, els viatgers que es decideixin per destinacions menys ortodoxes situades a l’Est d’Europa com Bulgària (57 euros), Polònia (58 euros) i Romania (61 euros) són els qui pagaran menys per la seva estada.

No obstant això, si es disposa d’una mica més de pressupost per gastar en un vol i allotjament, el millor lloc per a fer una escapada o un viatge es Rússia. El país eslau és el que més ha rebaixat el preu d’una pernoctació a un hotel si es compara a les dades del tercer mes de l’any de 2014, arribant a una rebaixa del 34% en el preu de les habitacions gràcies a la devaluació de la moneda.

Imatge: Dickson@flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “L’estada a un hotel al març s’encareix un 14% respecte l’any passat”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio