viatges

Livorno, la Venècia de la Toscana

Livorno té un dels ports més importants d'Itàlia tant pel fa al turisme com al comerç
By , on 22 de novembre de 2010

Livorno és coneguda com la Venècia de la Toscana

Si tens uns dies de vacances, no gaire diners però sí moltes ganes de conèixer nous llocs et recomanaré una opció que segur no desaprofitaràs. Des de 238 euros hi ha una possibilitat de fer un creuer de vuit dies. I ja se sap que un dels grans avantatges d’aquesta forma de viatjar és en l’exclusiva fórmula de visitar diverses ciutats en uns dies i sense haver de preocupar-te per buscar horaris de vols ni patir maratonianes sessions de carretera.
Es tracta del creuer Essències de la Mediterrània d’Iberocruceros en el que es podrà visitar algunes de les ciutats que van ser el bressol de la nostra civilització. Amb sortida i desembarcament a Barcelona, podrem conèixer la monegasca Villefranche, la florentina Livorno, la romana Civitavecchia, Nàpols i Tunis. Sense cap mena de dubte un recorregut ple d’història i de vestigis culturals de primer ordre.
No m’agradaria que perdéssiu l’oportunitat de conèixer Livorno. Es tracta de la tercera ciutat més gran de la bella regió de la Toscana, després de Florència i Prato. Però és a més el centre industrial mediterrani més important de la zona i on destaca per damunt de tot, el seu port. No és una mera menció sinó que es tracta d’un dels més importants d’Itàlia, tant en aspecte de turisme com en transport comercial.


Com es tracta d’una ciutat mil•lenària podrem observar tot el llegat etrusc que s’ha conservat com la seva famosa necròpoli o les termes. No fa massa temps la que és avui una pròspera ciutat portuària amb gran activitat industrial, no era més que un petit poble de pescadors. Però en estar localitzat en un lloc estratègic de les rutes comercials marítima va fer que creixés de forma exponencial.
L’anomenen la Venècia de la Toscana perquè el seu port irregular accedeix a la part més antiga de la ciutat mitjançant canals, illes i ponts que li assemblen a la famosa ciutat italiana. Un dels seus múltiples atractius culturals és l’Església de Santa Catalina, construïda el segle XVI. D’ella destaca la seva espectacular cúpula de 63 metres d’alçària. Un altre punt d’interès és a la Plaça de la República, d’una peculiar forma oval, encara que en realitat es tracta d’un pont de grans dimensions. Aquesta espectacular construcció uneix l’antiga amb la més recent ciutat ideada i finançada pels Medici. Però no el millor és caminar per aquest passeig marítim de més de nou quilòmetres en el que es pot veure platges i penya-segats.

Fotografia: stracd

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Livorno, la Venècia de la Toscana”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio