Museus, viatges

Madrid és el paradís dels amants de l’art i la cultura

El Museo del Prado està considerat com el millor museu de pintura antiga del món
By , on 16 de setembre de 2010

la façana frontal del Museo del Prat és per si mateixa una obra mestra

Una de les raons universalmente reconegudes per visitar un lloc concret és la seva cultural. Persones de tot el món són atretes pels tresors artístics i culturals d’una ciutat, convertint-se en el reclam més important d’aques lloc en concret. És per això que no s’ha de ser un detectiu expert per adonar-se que val la pena reservar un dels molts vols a Madrid, a més de molts altres atractius, és una de les visites obligades per a aquest tipus de turista. Només has de pensar en les desenes de museus, sales d’exposicions i galeries d’art que fan les delícies dels tastadors de cultura, però seria inútil negar que destaca per sobre de tots, el seu famós trio de museus: El Museo Nacional del Prado, El Museo Thyssen-Bornemisza, i el Museo Nacional da Arte Reina Sofia. Molts crítics i especialistes en art coincideixen a assenyalar que els tres museus es complementen perfectament. El Museu del Prat és el millor museu de pintura antiga del món i el Museu Reina Sofia s’especialitza en art modern.

El primer d’ells és sense cap dubte la joia de la capital de l’Estat. És de visita obligada per a totes les persones interessades en la pintura antiga, l’art en general i la història artística, política i social d’Espanya. Els crítics d’art ho consideren el millor museu de pintura antiga del món, seguit pel Museu de l’Hermitage de Sant Petersburg, a Rússia. En l’actualitat el Museu acull aproximadament 8.500 quadres. Tres mil procedeixen de Las Colecciones Reales, dos mil del Museu de la Trinidad i d’altres tres mil cinc-cents que s’han anat comprant o han arribat al Museu a través de donacions o llegats. És obligada una visita a les col·leccions mestres, que són sense cap dubte, les de Goya, Diego Velázquez, El Greco, Murillo, El Bosco i la pintura Flamenca i italiana

El Museu Reina Sofia està ubicat al carrer Santa Isabel, al barri d’Atocha, i va ser inaugurat el 1992. El museu inclou el període que va des del segle XIX a l’actualitat; majoritàriament allotja obres de pintors espanyols. És tal la seva magnitud que el millor és posar algunes dades que ens ajudarà a fer-nos una idea: 16.000 obres, una biblioteca de 100.000 llibres, 3.500 enregistraments sonors i 1.000 vídeos. La gran estrella del museu és el Guernica (1937), de Pablo Picasso; a més, hi ha obres de Salvador Dalí i de Joan Miró, entre molts d’altres.El tercer és el Museo Thyssen-Bornemisza que conté la que en el seu moment va ser una de les millors col·leccions privades de pintura del món. Actualment està situada al Palacio de Villahermosa i és propietat de l’Estat Espanyol. En l’actualitat el conjunt del Museu és un impressionant recorregut per gairebé totes les etapes de la pintura occidental: pintura gòtica, primitius flamencs i italians, el renaixement, el barroc, pintura flamenca del segle XVIII, rococó, neoclassicisme, pintura nord-americana del segle XIX, impressionisme, expressionisme, avantguardes experimentals, la pintura moderna Europea i dels Estats Units, el surrealisme i l’art pop. I si no tots, gairebé tots els quadres, són obres mestres.

Fotografia: Javier Carro

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Madrid és el paradís dels amants de l’art i la cultura”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio