Illes i costa, Imatges del món, viatges

Malvines/Falklands, un paradís natural

By , on 19 de setembre de 2007
Malvines

Parlar de les Illes Malvines (Falkland Islands per als anglesos) és referir-se a un territori controversial. Històricament disputat per Argentina i Anglaterra, la realitat marca que des del 2 de gener de 1833, quan l’exèrcit anglés va invadir militarment les illes i va desallotjar el gobernador Luis Vernet, l’arxipèlag està sota el domini de la corona britànica.

A 480 quilòmetres de la costa patagònica, a la plataforma epicontinental del Mar Argentí, les Malvines/Falklands ofereixen un territori plagat de belleses naturals. Grans colònies de pingüins, albatros, petrels, ànecs, elefants marins i una àmplia varietat de peixos transformen les illes en una gran reserva ecològica.

L’augment del turisme a la zona es va veure potenciat amb els creuers que arriben fins l’Antàrtida i realitzen una escala prèvia a les Malvines/Falklands. Aquests passejos inclouen desembarcaments en petites illes per a disfrutar de la fauna local i vàries hores de recorregut pel Port Argentí/Stanley, la capital del territori.

En aquesta localitat portuària viuen gairebé 2.000 dels 3.000 habitants de l’arxipèlag. És realment una petita porció d’Inglaterra en Sud-Amèrica: els automòvils circulen per l’esquerre, a les cinc de la tarda es beu el típic té i més tard, els pubs s’omplen de decenes de persones asseguedades a la búsqueda de cervessa.

Els atractius són numerosos i tots es troben a pocs quilòmetres de distància. Uns pocs dies són suficients per disfrutar de la vida natural i cultural que les illes poden oferir. És recomanable que el primer pas per al visitant sigui apropar-se al Jetty Visitors Centre, al centre d’informació local. De tot allò referent a passejos, recorreguts i excursions, poden informar-te allà.

A tenir en compte: encara queden centenars de camps minats després de la guerra del 82, per la qual cosa el lliure trànsit dels turistes està restringit. De tota manera, nombrosos cartells adveteixen sobre el perill de les mines.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Malvines/Falklands, un paradís natural”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio