Ciutats, Consells per a viatjar, viatges

Menjar a Sevilla, un luxe a l’abast de tothom.

By , on 10 de juliol de 2007

Pernil

La llum, el color i les riqueses de Sevilla es plasmen directament en els seus plats, ja que és una de les gastronomies de millor qualitat del món.

La seva cuina és fidel reflexe de la seva història, i està íntimament relacionada amb la cuina andalusa de la que pren com a propis ingredients de les zones properes. És el cas del pernil serrà, dels mariscos de Cádiz i Huelva, del formatge manxec… Les arrels àrabs ens deixen alguns reconeguts plats com gaspatxo, que ja podem trobar a tota Espanya.

Entre els plats principals que conformen la seva variada gastronomía podem destacar la ensaladilla sevillana, que porta escarola en lloc d’enciam, el menudo (una espècie de calls a l’andalusa), la cola de toro, el llom de porc amb sagí, la vedella a la sevillana (vedella mechada amb olives i vi blanc), la “pringá” (mescla de vedella, cansalada, chorizo, botifarra i pernil), etc.

TapesAnar de tapes és un dels esports més practicats a la ciutat andalusa. Les tapes tradicionals de sempre, com les ensaladilles, les papa aliñás, la truita de patates, els tacs de pernil i formatge o el peix fregit, done pas a plats més elaborats o d’autor

A Sevilla també hi ha una llarga tradició en l’elaboració de postres caseres. Són tradicionals els rovells de San Leandro, les melmelades caseres de Santa Paula, els pastissos i rosquilles farcides de cidra de Santa Clara, la brioxeria assortida de Santa Inés o els rosquitos de San Climent. Són dolços que, normalment, es realitzen als convents de monges de la ciutat.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Menjar a Sevilla, un luxe a l’abast de tothom.”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio