viatges

Parc del Retiro, el descans del viatger

Després de tot un dia de turisme per Madrid, el millor lloc per descansar
By , on 27 de abril de 2012

Et lleves ben d’horeta al matí, esmorzes, surts de l’hotel i comences a descobrir la bonica ciutat que és Madrid. Caminant amunt i avall et passen les hores, Plaça Espanya, Gran Via, Callao, Preciados, Sol, La Latina (per prendre alguna cosa i fer una paradeta curta), Plaça Major, Palau Reial… arriba un moment en el que la saturació es comença a fer evident i les cames necessiten un respir. Però, on parar? Tornar a l’hotel és una opció, però l’última del llistat, molt millor gaudir d’algun raconet tranquil de Madrid. Un raconet amb jardins, arbres i passejos interminables. Encara no sabeu de quin racó us parlo? Del Parc del Retiro de Madrid, un trosset de natura enmig de l’asfalt.

Palau de Cristall amb el llac als peus

Es tracta d’un parc de 118 hectàrees que té el seu origen entre els anys 1630 i 1640, moment en el que el Compte-Duc d’Olivares regalà al rei Felip IV uns terrenys cedits perquè els gaudís la Cort entorn al Monestir dels Jerònims de Madrid. En aquell moment tenia unes quantes hectàrees més i estava situada a les afores de Madrid, no molt lluny del Real Alcázar. Els arquitectes Giovanni Battista Crescenzi i Alonso Carbonell van ser els primers arquitectes, als que es va incorporar l’escenògraf Cosme Lotti.

Fins al regnat de Carles III el parc estava tancat al poble i només el rei i la seva Cort en podia gaudir. Però amb aquest monarca arribà una apertura parcial d’El Retiro, un pas molt important que seria copiat pels reis successors i fins i tot ampliat. Amb la invasió francesa (1808) els jardins quedaren molt danyats doncs van ser utilitzats com una fortificació per les tropes de Napoleó. Ferran VII inicià la seva reconstrucció i després de la revolució de 1868, la Gloriosa, els jardins passaren a ser propietat municipal. A partir d’aquell moment i fins a l’actualitat tot viatger o no viatger que vulgui pot estirar-se a la gespa del parc o remar amb una de les barquetes de l’estanc.

Alguns dels punts d’interès que no us podeu perdre són:
-Passeig de les estàtues: Un camí flanquejat per les estàtues dels monarques d’Espanya que en un principi havien de decorar el Palau Reial.
-Porta d’Espanya: El parc del Retiro té nombroses entrades però segurament la més especial és aquesta. Obra de l’arquitecte José Urioste y Velada és la entrada des del carrer Alfons XII.
-Monument rei Alfons XII: Un conjunt escultòric situat al centre del Parc del Retiro.
-Palau de Cristall: Neix per la Exposició de les Illes Filipines al 1887 i és una de les parts que causen més impacte. Als peus del palau, un llac amb varis exemplars del xiprer dels pantans. Actualment alberga exposicions temporals.

Una mescla de natura i construcció per aconseguir un trosset de paradís i descans dins l’estressant vida que inunda Madrid.

Imatge | Fotolibre

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Parc del Retiro, el descans del viatger”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio