relats de viatges, viatges

Pel·lícules de viatges

El cinema conegut com a road movies
By , on 28 de maig de 2010

Thelma i Louis, un exemple de road movie

Fa un temps vaig llegir un article molt interessant sobre un gènere cinematogràfic conegut com road movies, la seva traducció seria una cosa semblant a “pel·lícules de ruta”. L’argument central de la pel·lícula té lloc durant un viatge i a partir d’aquí els diferents personatges prenen una determinació sobre la seva vida. I diguem que és fa una mena de comparació entre el viatge físic, és a dir, el que el porta d’un lloc a un altre i el viatge psicològic que es relaciona amb les diferents vivències del personatge.

Avui doncs, us parlaré del pel·lícules on el tema central és un viatge. Per tal de ser fidel a la temàtica he fet una recerca d’aquest gènere cinematogràfic, però també m’he pres la llicencia d’incorporar dues pel.lícules que pel meu gust formen part del gènere road movies.

En primer lloc i segurament que molts de vosaltres ja heu pensat en aquesta pel·lícula us parlaré de l’entranyable Thelma i Louise, un movie road femení. El director, Ridley Scott construeix aquesta història a partir de la relació d’amistat que tenen Thelma i Louise, dues amigues que un dia decideixen emprendre un viatge amb cotxe per oblidar-se dels problemes del dia a dia. Tot és perfecte fins que un dia una d’elles assassina a un home, ja que aquest tenia la intenció de violar a la seva amiga. Així anem descobrint els diferents itineraris de les dues amigues, fins que arriba el final. No us faré un spoiler, però només us parlaré de la llibertat. És l’única via que coneixen per trobar-la, ja que un en aquest viatge la coneixen per primer cop.

Un altre road movie, és Y tu mamá también, d’Alfonso Cuarón, un parell de joves, acompanyats d’una espanyola força activa… (no mencionaré en quina faceta de la seva vida) emprenen un viatge sense saber massa bé on van. La meta és Boca del Cielo, una platja verge a l’estat d’Oaxaca. Així els tres joves emprenen un viatge per Mèxic que els durà a discusions, reconciliacions (moltes, per cert) i a conèixer una mica més l’amistat que els uneix.

I bé, com que us he dit que jo també he pensat en algunes pel.lícules del gènere road movie, us en parlaré de dues. La primera és Vicky, Cristina, Barcelona, que jo considero road movie perquè té lloc a Barcelona i ens ensenya part de la ciutat i perquè les dues protagonistes canvien la seva vida en arribar a Barcelona. I l’altra, bé, no és exactament el millor exemple visual de road movie, ja que els personatges no fan un viatge físic com a tal, tot i que en certa part sí el fan. Us parlo d’Stalker, d’Andréi Tarkovski, on tres homes viatgen per un lloc post apocalíptic conegut com ‘La Zona’. No és precisament el millor exemple, però sí un bon film. Principalment per la reflexió final.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Pel·lícules de viatges”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio