Consells per a viatjar, viatges

Ruta per la Transilvania medieval

De Braşov a Cluj-Napoca, o a la inversa
By , on 24 de juliol de 2010

Sibiu, una vila bordejada per muntanyes

Fa un temps us vam proposar viatjar a Romania per conèixer el Castell de Bran, l’indret on fa segles va viure el sanguinari Vlad Draculea, aquell que va donar naixement a la llegenda del Comte Dràcula. Com tots sabeu, aquest castell es troba a Transilvania, una regió romanesa situada en un altiplà pràcticament envoltat pels Càrpats. La capital tradicional de la regió es Cluj-Napoca, secundada per les viles històriques de Braşov i Sibiu. Tot plegat es troba prou a prop i, a més, avui en dia és possible volar a bon preu a Braşov i Cluj-Napoca. És per això que avui us proposem fer una ruta entre aquestes dues ciutats i descobrir els encants que amaga la Transilvania profunda. Anhelada destinació turística dels amants dels castells, els pobles medievals i la tradició rural.

Decidim per on decidim començar, toparem amb localitats que valen molt la pena. Cluj-Napoca, amb uns 300.000 habitants, és la tercera ciutat del país pel que fa a població. La varietat cultural de la ciutat, on hi conviuen sobretot romanesos, hongaresos i alemanys, la converteixen en un important motor econòmic. Pel que fa els atractius turístics, Cluj barreja edificis del gòtic, el barroc o el renaixement, entre d’altres estils. La catedral, el jardí botànic o l’Església de Sant Miquel són alguns dels indrets que no et pots perdre.

Braşov és una mica més petita, tot i que igual de bonica. No ens podem perdre les esglésies de Sant Nicolás i Negra. Tampoc la catedral, la zona centre ni, per descomptat, el Castell de Bran. I és que precisament a les afores d’aquesta localitat és on es troba casa de Dràcula, una de les aturades essencials de la nostra ruta.


Sighişoara, poble natal de Dràcula

El camí que separa les dues localitats també té, de vegades, a Dràcula com a protagonista. És el cas de la bonica Sighişoara, ciutat natal del sanguinari Comte i l’indret on trobarem la Torre del Rellotge, potser un dels enclavaments turístics més importants de la zona. No obstant això, del que més podrem gaudir durant el camí serà de ponts, camins, edificis, pobles, castells i esglésies que ens transportaran a èpoques que mai hem viscut. En aquest sentit millor no perdre’s, malgrat obligar a desviar-nos una mica del camí, la vila de Sibiu. Capital del districte homònim, el centre històric es considera un dels millors conservats del país. La catedral evangelista n’és un dels monuments més preuats.

Romania té un munt de racons per descobrir, així que millor anar per parts. Aquesta ruta, prou curta si l’observem en un mapa, pot en realitat tenir-nos entretinguts un bon grapat de dies. I és que val la pena. Us recomanem, doncs, preparar la vostra i gaudir-la al màxim. No us decebrà.

Fotos: Sighisoara, Romania per cod_gabriel i Reformed Church – Sibiu Romania with Negoiu Peak per CamilG a Flickr.com.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Ruta per la Transilvania medieval”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio