Consells per a viatjar, viatges

Targeta Sanitària Europea: un bon company de viatge

Et garanteix una important protecció
By , on 9 de novembre de 2009
Tindràs cobertura a tota la Unió Europea

Tindràs cobertura a tota la Unió Europea

Les facilitats per viatjar que tenim a dia d’avui, són increïbles. Per encara no 30 euros pots anar de compres a Oxford Street a Londres, pots passejar pels Camps Elisis de París o travessar la Porta de Brandenburg de Berlín. Però què passa si mentre estàs de viatge et trobes malament?

Ara més que mai, amb el pànic que hi ha entorn el contagi de la grip A, cal anar segur pel món! Per tant, quines possibilitats tens de rebre assistència sanitària a l’estranger? Doncs tot dependrà de si tens, o no, la Targeta Sanitària Europea.

Aquest targeta, que està en funcionament des de l’any 2004, facilita que les persones procedents dels 27 Estats membres de la Unió Europea, incloent també Islàndia, Liechtenstein, Noruega (membres de l’Espai Econòmic Europeu) i Suïssa, puguin accedir als serveis d’atenció sanitària durant una visita temporal a l’estranger.

Rebràs la mateixa assistència que qualsevol ciutadà del país en el que et trobis. El que no permet és cobrir les despeses si és que es viatja exclusivament per rebre un tractament per una malaltia o lesió que ja es tenia abans de començar el viatge.

Sol·licitar aquesta targeta és gratuït i el procediment és força senzill. Cadascú l’ha de sol·licitar al seu país d’origen abans d’emprendre el viatge. Es pot demanar a qualsevol Centre d’Atenció i Informació de la Seguretat Social (CAISS) de l’Instituto Nacional de la Seguridad Social. És una gestió de 10 minuts en la qual és imprescindible presentar el DNI, ja que és de titularitat individual. La caducitat de la targeta depèn de cada país. A Espanya només serveix un any i apart de la data de caducitat, la targeta no inclou gaire més informació: nom i cognom del titular, la data de naixement, un número d’identificació personal, d’identificació de l’institució i d’identificació de la mateixa targeta.

Pots marxar tranquil de vacances, o fer viatges de negocis o anar a estudiar a l’estranger, sempre que sigui dins les fronteres europees i portis la Targeta Sanitària Europea a la butxaca. Encara que es tingui una mútua privada és recomanable tenir-la perquè en qualsevol moment et pot salvar d’un entrebanc. Si és que teniu la mala sort de caure malalts mentre us trobeu a l’estranger, la targeta us estalviarà temps, problemes i diners. Ja sabeu que en qüestió de viatges tot el que sigui seguretat i protecció sempre és important.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Targeta Sanitària Europea: un bon company de viatge”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio