Imatges del món, viatges

Transsiberià, un viatge al cor de Rússia

La mítica ruta uneix Moscou amb el Mar del Japó
By , on 13 de desembre de 2010

El transsiberià et permet viatjar a les profunditats de Rússia

Què et sembla un viatge per la Rússia més salvatge i profunda? Segur que heu sentit parlar més d’una vegada del Transsiberià, el mític ferrocarril que aconseguí creuar Rússia i unir Moscou amb el Mar del Japó. Aquest tren llegendari, la ruta del qual va ser inaugurada a principis del s.XX, després d’anys i anys de treball, ja no existeix com a tal sinó que ha estat reemplaçat per un tren anomenat Rossya (Rússia en rus). Tot i així, la ruta es conserva intacta i fins i tot s’han construir itineraris alternatius a ella, d’aquesta forma els viatgers poden gaudir de la història, la cultura i la tradició més gelada del planeta agafant un simple tren. Un tren que els portarà a conèixer i viure històries increïbles i a endinsar-se en diferents cultures a mesura que passen els dies i es travessen els fusos horaris.

La ruta originària és la que conserva el nom de Transsiberià, aquesta uneix Moscou amb Vladivostok, dues ciutats separades per quasi 10000 quilòmetres. Les principals parades que el tren fa són:

Moscou: Punt de partida o final del trajecte i capital de Rússia.
Nizhny Nóvgorod: Primera parada a 442 quilòmetres de Moscou.
Perm: regió localitzada sobre el riu Kama.


Frontera oficial entre Europa y Àsia: quan portem quasi 2000 quilòmetres de viatge trobarem un obelisc blanc, símbol del pas d’Europa a Àsia.
Ekaterimburg: al bell mig dels Monts Urals.
Omsk: situada als marges del riu Irtysh.
Novosibirsk: sobre el riu Obi.
Krasnoyarsk: a més de 4000 quilòmetres del nostre punt de partida.
Irkutsk: pròxim al Llac Baikal.
Ulán-Udé: aquesta és la següent parada en el nostre viatge, i té un aspecte singular ja que d’ella surt una de les rutes alternatives que havíem comentat; es tracta del Transmongolià, un tren que va d’Ulán-Udé a Beijing, passant per Ulan Bator.
Chita: serà la següent estació si seguim amb el Transsiberià però també ens donarà l’oportunitat de canviar de ruta, aquest cop serà amb el Tren Transmanxurià que arriba a Beijing passant per Manzhouli i Harbin.
Khabarovsk: si seguim amb el Transsiberià està situada sobre els marges del riu Amur.
Vladivostok: per acabar el nostre viatge, ciutat portuaria a més de 9000 quilòmetres de Moscou.

El temps mínim per realitzar aquest viatge és de 6 nits, tot i que es recomana agafar paquets de més dies per poder gaudir de les entranyes d’aquest meravellós i exòtic viatge.

Foto: Ulam a wikimediaCommons

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Transsiberià, un viatge al cor de Rússia”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio