Especials, viatges

Viatja a l’estiu amb el programa de cursos de la UOC

Oferta formativa al voltant del món dels viatges
By , on 4 de juny de 2010

Coneix tot sobre el món dels viatges

Ja esteu pensant en les vacances oi? Potser ja fa setmanes que només feu que rumiar en què fareu o podreu fer al juliol i agost per a allunyar-vos de la rutina i gaudir d’uns dies de descans. Tot l’any treballant mereix una bona recompensa a l’estiu, certament és així.

Altres, però, aprofiten l’època estival, ja sense treballar, per fer algun curs o formació que complementi el seu currículum. Però, què em dieu si us proposo fer una petita barreja d’ambdues coses? Com? Aquí tinc la resposta. La Universitat Oberta de Catalunya (UOC) us ofereix un programa de formació relacionat amb els viatges, combinant els tallers virtuals amb el treball a l’aula. Amb aquesta iniciativa i amb la guia d’experts viatgers i veritables exploradors, la UOC vol oferir formació específica i especialitzada sobre destinacions, països i cultures del món i sobre el mateix fet de viatjar, amb un compromís clar per la sostenibilitat i amb el rigor del model pedagògic d’aquesta universitat.

Per aconseguir tot això, els cursos recorren diverses disciplines en les que segur que et sentiràs identificat. Comencem amb el curs Viatges 2.0: eines i recursos en línia. Es tracta d’una gran oportunitat per a conèixer eines com el blog, fotoblog, audioblog i tot el necessari per a ser un ciberviatger i posar a l’abast de la tothom els teus viatges.

Per exemple, t’agrada la fotografia? Sens dubte és un camp molt relacionat amb els viatges. En el programa de viatges de la UOC pots realitzar el Curs de fotografia de viatges.

En el curs podràs desenvolupar el teu projecte personal com a fotògraf de viatges i conèixer en profunditat la fotografia digital. Segur que no has tingut l’oportunitat d’aprofundir en qüestions com el bon ús de la llum en les teves fotos de ciutat, en com fotografiar quan es fa de dia o al capvespre o les peculiaritats de les imatges de paisatge urbà. A això unim un treball important d’acostament a les cultures, cosa que ens ajudarà en el nostre projecte personal fotogràfic. T’animes? Certament té molt bona pinta.

Però hi ha moltes més opcions en el programa de viatges de la UOC, i molt variades. Per exemple, un curs molt específic titulat Mítics trens del món: el plaer de viatjar sobre rails. El curs et permetrà conèixer al detall les diferents classes de trens, qüestions com la gastronomia i la logística. Però potser el més apassionant del curs és el recorregut pels diferents trens més famosos de la història. Venise-Simplon-Orient-Express i els seus múltiples circuits per Europa, Desert Express de Namíbia o el Transiberià són només alguns exemples.

Vols conèixer tot sobre l'Orient Express?

Un altre dels cursos programats que m’ha fascinat és Entre la sorra del Sàhara i les aigües del Nil Descobrint Egipte a vol d’ocell Es tracta d’una autèntica immersió en el país egipci, una perfecte formació si en el futur has de viatjar allà o has de fer algun treball, investigació, etc,. relacionat amb el país de les piràmides. Coneixeràs en profunditat la situació econòmica, política i social del país. Però a més també estudiaràs seus monuments faraònics, t’endinsaràs en ciutats com Alexandria, el Caire, Luxor o Assuan, sense oblidar tot el que amaga el desert. Quan acabis el curs tindràs ganes de viatjar i, alhora, la sensació d’haver estat allà durant unes hores.

I encara volem parlar d’un curs més, Viatges i viatgers. I és que el turisme i la cultura de viatjar compta amb una llarga història que podràs conèixer en aquesta formació. Els primers viatgers i exploradors, els homínids, es traslladaven d’un lloc a un altre principalment per sobreviure. També coneixeràs els inicis dels relats de viatges, els grans descobriments geogràfics gràcies als viatges o aspectes més pràctics com què portar a la maleta, de què vacunar quan viatgem o on buscar informació dels nostres destinacions.

L’ambaixador del Programa de viatges, Jordi Serrallonga, parla d’aquest conjunt de cursos relacionats amb els viatges: “Avui no és estrany que qualsevol de nosaltres relacioni els conceptes de viatge i viatger amb la cultura de l’oci i la seva indústria derivada. Però la dimensió del viatge i el viatger, fins i tot en el món contemporani, és molt més àmplia i diversa. La humanitat mai ha abandonat les mateixes necessitats, inquietuds i objectius: exploració, supervivència, coneixement”.

Encara comptes fins al 28 de juny per formalitzar la teva inscripció, amb la qual cosa encara pots consultar tots els cursos disponibles i decidir quin t’interessa més. Aquí et deixem un llistat de tota l’oferta. Tots els cursos s’imparteixen en català i tenen una durada de 25 hores.

Fes la teva inscripció aquí

Et deixem el llistat de tots els cursos programats:

Fotografia de viatges
Viatges 2.0: eines i recursos en línia
Viatges i viatgers
Introducció a la fotografia i al vídeo digital
Mítics trens del món: el plaer de viatjar sobre rails
Reserves aèries Savia-Amadeus
Explorant el Mèxic maia. Diferents viatgers, una mateixa aventura
Mèxic màgic: seguint els passos de Quetzalcóatl, la serp emplomallada
Entre la sorra del Sàhara i les aigües del Nil. Descobrint Egipte a vol d’ocell
Història de dues ciutats: Memfis i Tebes. Un recorregut per l’Egipte faraònic
Retorn a les Galápagos: el meu viatge amb Darwin

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Viatja a l’estiu amb el programa de cursos de la UOC”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio