Imatges del món, Països, viatges

Viu l’experiència d’un autèntic vaquer a la ruta 66

Només queden alguns trams de la mítica via a dia d’avui
By , on 24 de març de 2011

Els cartells et guiaran per la ruta històrica

Què et semblaria travessar el llunyà oest sobre una Harley o conduint un Mustang? De pel•lícula, no? Doncs només necessites temps, organització i el dipòsit de benzina ple i és que la mítica ruta 66, o el que queda d’ella, et permet fer aquest mític viatge, travessar Estats Units d’est a Oest i visitar els estats pels que vas passant.

Què? Què no saps el que és la ruta 66? Doncs mira, la ruta 66 és una autopista que es va construir entre 1926 i 1938 per unir l’est i l’oest dels Estats Units i va passar a formar part de la Xarxa de Carreteres Federals dels Estats Units. Un trajecte fins aleshores molt llarg i complicat. La ruta, d’uns 4000 quilòmetres, comença a Illinois, passa per Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, Nou Mèxic, Arizona i acaba a Califòrnia. Un total de 8 estats als que la via va impulsar econòmicament gràcies a la quantitat de persones que agafaven aquesta ruta per traslladar-se i que per tant, havien de dormir i menjar als voltants.

Però amb la construcció de la Xarxa d’Autopistes Interestatals dels Estats Units es van començar a construir vies molt més ràpides que la mítica 66 i tot i que s’aprofitaren alguns trams, la ruta va ser descatalogada de la xarxa oficial de carreteres el 1985. Per això, si vols fer avui dia la ruta 66 et trobaràs en trams originaris i trams d’autopista, molts d’aquests últims senyalitzats amb cartells en els que es llegeix “Historic Route 66”, en homenatge a l’antiga via que per allà passava. Si no tens temps per fer els 4000 quilòmetres que hi ha d’est a oest, pots centrar-te en les parts més llargues que encara queden intactes. La majoria d’aquestes es troben a Arizona i a l’est de California. Un tram de 100 milles gira cap al nord-est des de Seligman (Arizona), continua per la Reserva India Havasupai a Peach Springs i arriba a Kingman (Arizona). A unes 90 milles de Kingman hi ha un altre tram de la ruta 66 que travessa el desert Mojave per la petita comunitat d’Amboy (Caifornia).

Sigui com sigui, si vols fer aquesta ruta és bàsic i indispensable que et compris una bona guia de viatge on estiguin especificats els trams de ruta originaria i els que has de fer per autopista. Una de les més recomanables és la Road Trip USA, on trobaràs la ruta 66.

No t’ho pensis més, descobreix els secrets més amagats dels Estats Units!

Foto: VVillamón a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Viu l’experiència d’un autèntic vaquer a la ruta 66”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio