Volar

2 dies perquè comenci l’European Ballon Festival

La concentració de globus es portarà a terme del 4 al 8 de juliol
By , on 2 de juliol de 2012

Igualada ja està quasi preparada per la 16ª edició de l’European Ballon Festival, que es portarà a terme a la ciutat del 4 al 8 de juliol. El certàmen, que s’organitza des del 1997, consisteix en una concentració de globus aerostàtics per tal de realitzar tant proves competitives, com lúdiques i de demostració. A més, compta amb actuacions musicals, tallers infantils, concursos fotogràfics i vols populars en globus. Tot preparat perquè tota la família gaudeixi d’uns dues de lleure.

Una cita pels amants del globus

Per tal que aquesta edició disposi de totes les condicions necessàries, l’Ajuntament d’Igualada està treballant sense descans per habilitar l’espai que acollirà als prop de 50 globus que participaran al festival. En un principi estava previst que el camp en el que s’instal•lessin fos d’herba, i amb aquest propòsit es van gastar 2000 euros en sembrar el camp. Però sembla que les condicions meteorològiques no han estat les adequades, ¡llàstima!, i que la gesta no ha crescut a temps.

Com que la plantació era una “exigència de l’organització”, ha explicat el conseller d’Entorn, Josep Miserachs, s’ha hagut de traslladar el festival a la parcel•la est de l’Avinguda de Catalunya, que sembla si compleix tots els requisits. Tot i així, s’ha hagut de adequar la zona, aplanar-la i tallar l’herba silvestre que hi havia. I la pregunta que hem faig és, no podrien haver adequat des del principi aquesta zona i invertir els 2000 euros en alguna altra cosa? Sembla que no i 2000 euros molt necessaris ara mateix tirats a les escombraries. Com esperem sortir del pou així?

Tot el problema sorgeix per la necessitat de tenir un camp d’herba que eviti que els globus s’embrutin de terra. El director de competició de l’European Ballon Festival, Àngel Aguirre, ha lamentat que la nova parcel•la tampoc tingui herba: “Des de fa molts anys lluitem per tenir un camp presentable i en el que no s’embrutin els globus, semblava que aquest any podria se possible però al final no ha estat així”. No només perquè la presentació per aquest festival seria millor, sinó perquè si a Igualada hi hagués un camp de gespa “es podrien fer activitats de vol durant tot l’any”.

Sigui com sigui i tot i que el temps no ha permès que la gespa creixi a temps per aquest torneig sí es possible que creixi més endavant, “vestint” el camp com els organitzadors volen.

Imatge | victorin

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “2 dies perquè comenci l’European Ballon Festival”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio