Actualitat del viatjer, Volar

Estat actual dels aeroports afectats pel volcà d’Islandia

Contacteu amb la companyia aèria per saber l'estat del vostre vol i trobar alternatives
By , on 19 de abril de 2010

Una pantalla plena de vols cancel·lats, la imatge més habitual aquests dies a Europa

La setmana passada l’erupció del volcà islandès Eyjafjalla va sorprendre mitja Europa i va obligar a suspendre els vols de gairebé tot el continent. De fet, fins i tot nosaltres que estem al sud-oest ens vam veure afectats durant la jornada d’ahir, quan durant hores van estar tancats molts aeroports espanyols. Tot i així, al nostre país ja s’ha recuperat la normalitat. No és el que passa a molts altres indrets, per això avui us informem sobre l’estat actual dels aeroports europeus.

Com podeu veure en el gràfic enllaçat, extret del diari New York Times, la majoria d’aeroports afectats segueixen trobant-se al centre i nord continental. Àustria ha reobert avui l’espai aeri, però Itàlia, que es plantejava també fer-ho, ha tancat dures hores després de reprendre l’activitat a causa dels darrers gràfics sobre l’evolució del núvol. Per la seva banda, Canadà ha començat a cancel·lar els vols de la seva vessant atlàntica. De moment, s’han suspès ja nou vols de l’aeroport de Sant Joan de Terranova. Per la resta, afegir que alguns aeroports, sobretot els d’Europa de l’Est, permeten volar sempre i quan no es superin els 8.000 metres d’alçada. Per a més informació, us recomanem consultar aquest llistat detallat de l’estat dels aeroports.


Pel que fa els vols cancel·lats al nostre país, aquest matí a les 11h ja s’havien cancel·lat més de 1200 vols, la majoria als països afectats. S’espera que la xifra de vols afectats a l’Aeroport del Prat arribi durant el dia d’avui als 200.

Tot i que ja se sap quins són els aeroports afectats, cal estar atent perquè la situació podria variar en qualsevol moment. Cal tenir en compte que les pèrdues econòmiques d’aquesta situació es calculen ja superiors a les de l’11-S. Per tant, hi ha molta ansietat per reobrir l’espai aeri. És molt important, doncs, contactar amb la companyia aèria abans de prendre cap decisió. Allà us informaran sobre si és possible que pugueu volar i, en cas que no, us donaran a conèixer les possibles alternatives. De fet, això és precisament el que aconsella AENA. Cada companyia està prenent mesures concretes i, per exemple, Iberia ha posat a disposició dels passatgers prop d’una vuitantena d’autobusos.

Per acabar, i com a informació pels més curiosos, a la pàgina web de l’Eumetsat podreu veure les imatges en temps real de l’evolució del núvol volcànic. Si heu de tornar a casa, marxar de vacances o fer un viatge de negocis, recordeu que no hi ha cap més alternativa que la paciència. Per sort, la majoria de passatgers han demostrat tenir-ne aquests dies. Esperem que tot plegat passi de seguida i l’espai aeri recuperi la normalitat. I, sobretot, que l’amenaça de l’erupció d’un altre volcà islandès trigui molt en convertir-se en una realitat.

Foto: A screen of cancelled flights per Andrew Girdwood a Flickr.com.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Estat actual dels aeroports afectats pel volcà d’Islandia”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio