Volar

El Govern acudeix a l’arbitratge obligatori i Sepla desconvoca les vagues programades

El sindicat ho fa per facilitar la mediació i la solució del problema
By , on 28 de abril de 2012

El conflicte entre Iberia i el sindicat de pilots Sepla estava arribant massa lluny i per això el Govern ha decidit prendre cartes en l’assumpte, tard com sempre, i acudir a l’arbitratge obligatori. I és que des que es va crear Iberia Express els pilots de la companyia feien vaga cada dilluns i divendres, amb les complicacions i molèsties que això comportava.

Serà el final dels problemes d'Iberia?

La decisió es va prendre durant el Consell de Ministres i la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, explicà que el procés implica el nomenament d’un àrbitre entre les dues parts, que en el cas de no arribar a un acord serà designat per Ministeri de Foment. Segons l’ordenament jurídic es pot apel•lar a aquest procés amb l’objectiu de “posar fi” a un conflicte que està “costant importants ingressos per tots”.

Així, ara s’obre un termini perquè ambdues parts designin un àrbitre, encarregat de redactar el corresponent laude. Aquest escrit serà d’obligat compliment per ambdues parts. Recalcar que després de conèixer la decisió del Govern i per tal de facilitar l’arbitratge el Sepla ha decidit desconvocar les aturades programades, uns trenta dies de vaga fins el pròxim 20 de juliol.

Pel que fa al laude d’obligat compliment, la llei no fixa un termini fixe perquè es dicti, tot i que si tirem enrere i veiem l’historial d’aquests casos, la decisió es pren en aproximadament una setmana. La clau per arribar a l’acord rau en decidir quin seran els temes que es tractaran; per un costat trobem als pilots, que creuen que s’han d’abordar temes com la legalitat d’Iberia Express; per l’altra trobem a la companyia que creu que l’arbitratge s’haurà de centrar en el contingut del conveni col•lectiu dels tripulants. Un mal començament en un procés que ha de resultar decisiu per el bé d’uns i altres i sobretot, en benefici dels viatgers.

Aquesta decisió arriba després que l’exministre de Treball, Manuel Pimentel, fracassés en la mediació del problema i només portés més polèmica. La companyia xifra l’impacte d’aquestes vagues en tres milions d’euros diaris, pel que les pèrdues superen els 40 milions des que va començar la vaga a meitat de desembre, una xifra impossible d’assumir si tenim en compte la mala situació que viuen les companyies aèries.

Mals moments, com veiem, per la navegació aèria. Ja sigui per l’increment de les taxes, la desaparició d’una companyia o els problemes estructurals d’una altra. Fins a on arribarem?

Imatge | geograph

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “El Govern acudeix a l’arbitratge obligatori i Sepla desconvoca les vagues programades”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio