Volar

El primer avió de plàstic pren el vol

El Dreamliner està fet amb fibra de carboni i plàstic
By , on 30 de octubre de 2011

La competició continua a la indústria aeronàutica i és que el fet que no surtin a les noticies no significa que els dos gegants de l’aviació, Boeing i Airbus, no treballin per superar noves metes. Aquest cop és el torn de la primera companyia sortir als informatius i segurament a algun llibre dels rècords ja que s’ha enlairat el seu primer avió fet de plàstic. Si, si, així com ho sentiu; en la seva darrera aeronau, el Dreamliner (Boeing 787), l’empresa ha substituït els materials que utilitza normalment, entre els que es troba l’alumini per la fibra de carboni i el plàstic.

Un avió que marca la diferència

La companyia encarregada d’enlairar per primer cop aquest model ha estat la japonesa All Nippon Airways (ANA) en el seu trajecte entre Tokio i Hong Kong, uns 3000 quilòmetres. En aquest primer vol van viatjar 240 passatgers, la majoria periodistes i fotògrafs. La pròpia companyia ha declarat que veient l’efectivitat de l’avió ja ha encarregat 55 unitats del Dreamliner.

L’avió va ser presentat en societat fa tres anys però els retards en el procés de disseny i fabricació han impedit la seva comercialització i enlairament. Sigui com sigui, i esperant que l’avió sigui totalment segur el que és evident és que el Dreamliner és una fita per l’aeronàutica. Entre els aspectes més positius de l’aeronau es troba la disminució en un 20% del combustible utilitzat durant el vol, que té com a conseqüència la reducció de la contaminació que emet. Boeing afirma haver rebut 820 demandes del nou model gràcies als nous nivells econòmics i mediambientals que estableix.

A més dels nous materials amb els que el Boeing 787 està fet, l’avió presenta altres novetats com els seus motors. La companyia aeronàutica ha elegit a General Electric i Rolls-Royce perquè desenvolupin uns motors d’excepció pel nou avió: el resultat és un 8% més d’eficiència.

Per ara la possibilitat de que puguem veure aquesta meravella de l’enginyeria per el nostre país és bastant remota, tot i que el vicepresident de l’ANA, Keisuke Okada, no elimina la possibilitat de que un dels seus Dreamliners volin a Barcelona en un futur. Sembla doncs que ens tocarà esperar i desitjar que la seguretat d’aquest nou avió estigui suficientment provada i que no pel fet de que la seva construcció sigui més barata Boeing s’hagi llançat a la piscina. Sigui com sigui, què et sembla aquesta novetat? Creus que és un pas important per la industria aeronàutica? Dóna’ns la teva opinió!

Imatge | Mika Stetsovski

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “El primer avió de plàstic pren el vol”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio