Volar

La vaga de controladors francesos fa cancel•lar una vintena de vols a Europa

L’aeroport del Barcelona-El Prat va cancel•lar 4 vols
By , on 3 de abril de 2017

vueling

La vaga de controladors francesos de la setmana passada s’ha saldat amb la cancel·lació de 26 vols dels 2.061 trajectes programats per al passat divendres, segons van informar fonts d’Aena. En el cas de les connexions nacionals amb els aeroports gals, les companyies aèries han anul•lat un total de sis vols entre Espanya i França, dels 225 programats avui a la xarxa entre tots dos països.

Les jornades de vaga dels controladors aeris francesos, convocades pels sindicats UNSA-ICNa han conclòs el passat dia 9 de març havent cancel·lat aquell dia 18 vols entre França i Espanya, el que equival al 8% del total de vols previstos per aquells dies. No obstant això, aeroports d’altres països també s’han vist afectats per les vagues. En la resta dels estats europeus es van arribar a cancel·lar 21 trajectes dels 1.711 programats.

Dels vols anul·lats la darrera jornada entre els aeroports francesos i els espanyols, un total de 9 avions es van veure afectats Madrid-Barajas; quatre a Barcelona-El Prat; dos a Alacant; dos a l’aeroport de Sevilla i un al de Màlaga. Entre les connexions a altres aeroports europeus que van patir les últimes cancel·lacions de la setmana de vagues dels controladors aeris francesos van figurar cancel•lacions a Barcelona (4 vols), València (4 vols), Madrid (3 vols), Alacant (3 vols), Zaragoza (3 vols), Astúries (2 vols), Màlaga (1 vols) i Vitòria (1 vols).

L’aturada ha afectat notablement a l’operativa de Vueling, ja que el 75% dels serveis de l’aerolínia ‘low cost’ sobrevolen l’espai aeri francès; aquest passat divendres, la companyia va cancel•lar vuit vols degut a la vaga de controladors francesos. Des de Vueling s’ha informat als passatgers afectats tenen els drets a canviar la data dels seu vol fins a 15 dies després de la sortida del viatge afectat o el retorn del cost total del trajecte.

La proesta dels controladors aeris va arrancar el passat dilluns i ha acabat el divendres 10 de març, afectant a les regions aèries de Brest, Bordeus i Marsella. Això ha generat que els vols que havien de sobrevolar aquests espais aeris tinguessin problemes i patissin algunes cancel·lacions. Els aeroports més afectats han estat el París Roissy-Charles de Gaulle i l’aeroport parisenc d’Orly, a més de les pistes situades al sud-oest del país. En concret, les autoritats franceses competents va demanar a les companyies que limitessin en un 75% aquells vols haguessin de sobrevolar l’espai aèri afectat o directament utilitzessin els aeroports del sud de França durant aquesta setmana; mesura que també es va aplicar sud-oest demanant una reducció del 33% de les connexions.

Imatge: b1-foto

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “La vaga de controladors francesos fa cancel•lar una vintena de vols a Europa”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio