Volar

Les bosses del Duty-free de l’aeroport es poden embarcar sense cap cost addicional

Aena ho deixa clar en un comunicat
By , on 20 de abril de 2012

Davant els problemes que posa Ryanair en temes d’equipatge, concretament per pujar bosses del Duty Free de l’aeroport a l’avió, Aena ha agafat el toro per les banyes i ha publicat un comunicat en el que deixa clars dos punts: el primer és que el transport de les bosses adquirides en els Duty-Free és obligatòri per les companyies i ha de fer-se de forma gratuïta i el segon és que les companyies aèries només poden denegar l’accés per raons objectives de seguretat.

Aldeasa és una de les tendes Duty free que trobem als aeroports espanyols

Així, l’article 97 de la llei de Navegació Aèria preveu que:
“El transportista estarà obligat a transportar juntament amb els viatgers, i dins el preu del bitllet, l’equipatge amb els límits de pes, independentment del número de bosses, i volum que fixin els reglaments. L’excés serà objecte d’estipulació especial. No es considerarà equipatge a n’aquest efecte els objectes o bosses de mà que el passatger porti amb ell, inclosos els articles adquirits a les tendes situades als aeroports. Únicament es podrà denegar l’embarcament d’aquests objectes o bosses en atenció a raons de seguretat, vinculades al pes o a la mida de l’objecte, en relació a les característiques de l’aeronau”.

D’aquesta forma, es deixa clar i per escrit que el que està fent o feia Ryanair no està avalat, en cap sentit, pel reglament aeroportuari, però a més i per si pogués quedar algun dubte, es remarca:

“Si les companyies volen establir certs límits a la seva obligació de transportar gratuïtament en cabina les bosses de mà que el passatger porti amb ell, hauran d’informar adequadament al mateix de tals limitacions però, a més, no serà admissible qualsevol limitació, tot i que s’hagi informat d’ella al passatger, sinó que hauran de ser raonables i objetives, basades en raons de seguretat, pes, volum i característiques de l’aeronau”.

Si tot i apel•lar a aquest reglament i portar totes les bosses correctament embalades la companyia aèria es manté en la seva posició de cobrar per l’equipatge, Aena recomana omplir la corresponent denúncia en la que es reafirmi la denegació de l’embarcament de les bosses. Amb aquesta nota de premsa sembla que l’empresa pública pretén reafirmar el seu poder davant les companyies aèries, sobretot aquelles que pretenen interpretar el reglament així com els hi convingui. Tot i així, tots els que volem habitualment sabem que les denúncies a l’aeroport cauen moltes vegades en l’oblit, veure’m si aquest cop, de veritat, Aena està disposada a agafar la paella pel mànec.

Comment | Trackbacks Closed.

1 Comment en “Les bosses del Duty-free de l’aeroport es poden embarcar sense cap cost addicional”

1

Tot el que sigui simplificar les coses, millor…

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio