Volar

Només tres aerolínies ofereixen wi-fi gratis

El preu mitjà pel servei ronda els 10 euros
By , on 17 de octubre de 2014

Les companyies Norwegian, Turkish Airlines i Hong Kong Airlines són les úniques aerolínies del món a oferir connexió wi-fi a bord de forma gratuïta, segons un estudi elaborat per la companyia Rumb. Segons destraca l’estudi, Europa és la regió on menys companyies ofereixen als seus viatgers vols amb connexió a Internet i també on resulta més car utilitzar el servei wi-fi, mentre que les aerolinies americanes són les principals impulsores de la connectivitat en tot moment.

L’estudi de Rumb mostra com Europa és el territori on menys aerolínies ofereixen el servei de wi-fi a bord de les seves aeronaus i alhora, parteix amb la desavantatge de ser la regió on més elevat és el preu a l’hora de connectar-se. De fet, companyies com Lufthansa, Air France i KLM no ofereixen el preu del wi-fi per trajecte o consum, sinó que el cobren per ús. Amb preus de 10,95 euros l’hora, està clar que els usuaris d’aquest servei són persones de negocis que necessiten estar connectats o viatgers amb alt poder adquisitiu.

En el cas de la companyia alemanya Lufthansa, la connexió només està disponible en les rutes de llarga distància a bord de les aeronaus A330, A340, i B747-400, mentre que en Air France s’ofereix en una sèrie de rutes seleccionades, operades amb aeronaus del tipus B777-300; opcions fora de l’abast de les butxaques low cost que volen volar. Si al preu del servei s’hi inclou la poca varietat de rutes on el servei de connexió wi-fi està disponible converteixen a Europa en una de les pitjors zones per als qui necessiten accedir a Internet en tot moment.

En canvi, l’estudi destaca el sistema adoptat per Norwegian, Turkish Airlines i Hong Kong Airlines com les úniques companyies del món que ofereixen a tots els seus viatgers una connexió a Internet de forma gratuïta. Aquestes tres companyies tenen destinacions a Europa, entre les que destaca Norwegian al centrar els seus recorreguts per aquest continent alhora i per ser una aerolínia low cost.

Unes altres empreses com TAP Portugal,permeten connectar-se de forma sense fil en les seves rutes europees i americanes a 4mb de velocitat per un cost de 6 euros per cada paquet de dades, una opció més assequible per a qualsevol tipus de viatger. Tanmateix, la pràctica de Swiss Air consisteix a oferir el servei de wi-fi inclòs en reservar la tarifa de ‘Business Class'; enfocada clarament a atraure viatgers de tipus executiu.

L’estudi de Rumbo també es centra en determinar quins són els models d’avió on és més habitual trobar aquesta classe de servei. Per model d’aeronau, la família A319 és la que major nombre d’avions de les companyies mundials alberga amb aquest servei a bord, seguida dels avions A320. Per darrere se situen les aeronaus 787 i 747-300 del fabricador Boeing. Sens dubte, una dada que serà d’utilitat als viatgers habituals que han de mantindre’s connectats fins hi tot durant els vols.

Més facilitats de connexió a la resta del món
Les aerolínies nord-americanes són les que més habitualment ofereixen wi-fi en els seus vols, a un preu mitjà de 10,65 euros l’hora. Algunes de les ofertes més atractives les ofereixen les companyies American Airlines, Delta i US Airways, que permeten el tràfic de dades durant 24 hores per una tarifa plana de 10,29 euros. Això si, aquest servei queda reservat a rutes transatlàntiques i de llarg radi, i en vols dins d’Estats Units i a Alaska (en el cas de Delta).

La tarifa mitjana es redueix en el cas de les companyies aèries originaries Golf Pèrsic és de fins als 10,25 euros per 10 mb de connexió. No obstant això, aerolínies com Oman Air augmenten aquest preu fins a 11,02 euros en els seus serveis a Europa i Indonèsia, mentre que la política de Qatar Airlines és oferir el servei a 3,67 euros o a Emirates el cost és de 2,29 euros per 5mb de velocitat. En aquest cas, a la disparitat de preus s’ha de sumar la velocitat de la connexió anunciada i la duració d’aquest servei; complicant molt l’elecció de l’aerolínia més adient.

Per la seva banda, les empreses aèries del continent asiàtic que ofereixen aquest servei a bord mostren disparitat de preus. Per exemple, la política de les aerolínies asiàtiques com Singapore Airlines, Thai Airways i ANA cobren per una connexió a velocitat de 10mb un preu de 8,78 euros, 10,65 euros i 8,52 euros respectivament. En canvi, Japan Airlines ofereix un servei wi-fi en vols de llarga durada com Londres o París per un preu de 16,13 euros per 24 hores.

Imatge: Charleston’s TheDigitel

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Només tres aerolínies ofereixen wi-fi gratis”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio