curiositats, Especials, Volar

Prova la caiguda lliure a la Costa Brava

No cal estar en molt bona forma ni ser el més valent per gaudir de l'experiència
By , on 16 de juliol de 2010

Pots veure les teves reaccions gràcies a un càmera que t'acompanya durant el salt

S’acosta l’estiu i el bon temps, i es conten per desenes els cops que us hem recomanat el litoral català per passar una jornada o unes vacances inoblidables. Ja sigui a pobles concrets, vorejant tota una costa o gaudint de certs atractius i festes. Hem visitat cada indret per terra i mar, però ens queda un element inèdit que ens donarà una perspectiva totalment diferent: l’aire.

Si, sé el que esteu pensant. Tots hem volat en avió i, en un dia prou clar, disposem de temps de sobres per albirar el litoral mediterrani abans no toquem terra. Però, ¿realment una finestreta, amb les turbines a mil per hora fent d’ambientació, és suficient? Quan diem aire, nosaltres ens referim a l’aire de veritat. A sentir-lo colpejant la nostra pell mentre contemplem el paisatge a vista d’ocell. A volar per nosaltres mateixos. En definitiva, a fer un salt amb paracaigudes.

L’empresa Skydrive Empuriabrava és la única de Catalunya i de les poques d’Espanya que ofereix aquest servei. Amb experts altament qualificats, entre els clients que firmen el llibre de visites hi trobem famosos com la presentadora Eva Hache, el periodista Jordi Évole, l’actriu Teté Delgado o els tres actors del Teatre de Guerrilla. Tots ells han gosat saltar i recomanen l’experiència. No són pas esportistes d’elit, ni gaudeixen d’un gran físic ni preparació. Això demostra que tothom pot fer-ho i que tothom pot sortir-hi satisfet.

Ni tan sols l’excusa del vertigen serveix en aquest cas, doncs els experts asseguren que l’absència de referències visuals que ens condueixin al terra durant el salt evita aquesta sensació. Tampoc el quedar-nos sense respiració, doncs es pot respirar amb total normalitat. Ni tan sols les carències físiques o psíquiques tenen prou força argumental, doncs els instructors de l’empresa han saltat amb persones amb diversos graus d’amputacions o discapacitats motrius i visuals. Qualsevol persona amb un estat de salut prou òptim pot saltar. L’única cosa que cal és valentia, tot i que potser és el més complicat d’aconseguir.

Observar la Costa Brava des de l’aire és de ben segur una experiència inoblidable. L’entorn, amb Empuriabrava en primer terme, ha de ser espectacular. Això si, potser hi ha qui és mora d’enveja però per qüestions d’edat, entre d’altres, no es veu amb cor de saltar. Cap problema: l’empresa també ofereix vols en avioneta, sense cap mena de perill, per a tots aquells que deixin el tema dels salts pels més valents o joves. No hi ha excusa, doncs, per observar la costa més famosa del litoral català des d’una perspectiva totalment nova o durant més estona que de costum. Prova-ho i no te’n penediràs.

Foto: Skydiving Dec 2009, Dan tandem trio in freefall per divemasterking2000 a Flickr.com.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Prova la caiguda lliure a la Costa Brava”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio