Volar

Quan és més econòmic volar?

El mes, la destinació i l’antelació són els factors principals
By , on 28 de gener de 2014

No és gens estrany veure que el mes d’Agost nosaltres mateixos o un conegut ha de passar per un aeroport per anar de vacances. Les esperes poden ser llargues degut a algú que no ha fet els deures abans de facturar la maleta, les zones per passatgers estan atapeïdes de viatgers que venen o van i, a sobre, el bitllet ens ha sortit per un ull de la cara. Com a mínim, aquest darrer fet te solució i és que saber quan comprar el bitllet ens pot ajudar a estalviar bastant.

Segons un estudi elaborat el portal de cerca de vols Skyscanner, fet a partir d’un anàlisi de les dades de les reserves realitzades durant els darrers tres anys, el 60% dels viatgers espanyols confessa no saber quan és el millor moment per reservar un vol i el 73% d’aquests acostuma a fer-ho quan els preus són més elevats. Així doncs, saber amb antelació quan disposarem de dies lliures i triar la nostra destinació amb temps contribueixen a no pagar de més per un vol.

Com a norma general, el moment més rentable per a reservar un vol es de set setmanes abans de la data del viatge, destaquen a l’estudi. No obstant, el número de setmanes amb les que es recomanable reservar el vol per a estalviar el màxim varia en funció de la destinació escollida. Els viatgers que trien Regne Unit han de comprar el bitllet amb 8 setmanes d’antelació, mentre que aquells que trien Itàlia ho poden fer amb un marge de 4 setmanes.

Si podem triar quan fer les vacances, cal treure’s del cap l’Agost perquè és el mes més car per viatjar i apostar pel maig, ja que és el més recomanable en quan a preus. Agafar un vol a aquest mes primaveral pot suposar un estalvi del 16% en el preu del bitllet de mitjana. D’altra banda, la temporada compresa entre les festes de Nadal i Setmana Santa fa abaixar és la més barata per viatjar. Per estalviar al màxim, durant l’última setmana de Gener disposa dels millors preus de l’any.

En canvi, sortir fora d’Europa exigeix planejar els vols amb més temps encara o escollir el més on volar es més econòmic, ja que això permet pagar un 20% menys en el preu dels bitllets. En el cas de Nova York, l’estudi apunta a que podem estalviar un 24% de mitjana (prop de 215 euros d’estalvi) si es reserven els vols amb 21 setmanes d’antelació; però també queda l’opció de visitar la ciutat dels gratacels al mes de Febrer, que és quan resulta més econòmic.

Si el termini de temps de Nova York és elevat, en el cas dels aeroports argentins cal ser encara més previsor. L’estudi assenyala que l’ideal per volar a Argentina passa per reservar els vols 23 setmanes abans de la data escollida. Si seguim aquest consell, un trajecte pot situar-se als 778 euros de mitjana; en cas contrari el preu d’aquell seient augmenta fins a un 29% més, costant uns 1.102 euros i fent-nos un bon forat a la cartera.

Imatge: hom26

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Quan és més econòmic volar?”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio