Volar

Quines són les aerolínies més barates per volar des d’Espanya?

Ryanair i easyJet pugnen per la primera posició
By , on 28 de novembre de 2014

Les companyies easyJet, Ryanair, Wizz Air i Transavia són les aerolínies més barates per volar des d’Espanya, segons l’informe semestral de preus aeris del buscador de viatges de Trabber.es. L’alta competència de les principals companyies de vol ha assegurat que els viatgers espanyols puguin aconseguir preus molt raonables pels seus vols, fins hi tot, essent possible trobar vols ‘low cost’ durant el període vacacional.

La britànica easyJet lidera ara el rànquing de les aerolínies més barates en la seva ruta, incloent en el preu comparatiu una maleta i el pagament amb targeta de crèdit, dos dels supòsits més habituals triats pels viatgers. Així doncs, la companyia ‘low cost’ recupera el primer lloc superant a Ryanair, companyia que fins a la primera meitat de l’any figurava com l’aerolínia més barata gràcies a la seva nova política cap a l’usuari amb la rebaixa de preus en maletes i altres càrrecs.

Des de juliol, les tarifes de easyJet han estat en el 51% dels casos més barates en les cerques, enfront del 49% de Ryanair. Tot i que la competició en preus està guanyada per easyJet, els responsables de l’estudi apunten a que “és més probable” que els viatgers espanyols escullin volar amb Ryanair ja que disposa d’una xarxa de destinacions ‘low cost’ més gran. No és estrany que Ryanair acapari una quarta part de les cerques, amb el 23,1% de les ocasions, mentre que easyJet només obté el 9% de les cerques directes de vols a Espanya.

A aquestes dues companyies de baix cost li segueixen la companyia ‘low cost’ hongaresa-polonesa Wizz Air, la companyia més barata en el 36,4% dels casos; Transavia (filial de Air France-KLM), en el 36,3% dels casos, i la turca Pegasus Airlines, en el 21,7% de les ocasions. En les següents posicions del ‘top 10’ de companyies més barates per a volar des d’Espanya es situen Transavia France (28,3%), l’espanyola Iberia (18,3%) i l’aerolínia del Grup Globalia Air Europa (15,7%).

Completen el rànquing entre les deu primeres posicions amb uns percentatges molt similars Royal Air Marroc (14,8%), l’espanyola Vueling (14,7%), American Airlines (14,5%) i Norwegian (14,2%); essent aquesta darrera cada cop més popular degut a que els seus avions incorporen el servei de wi-fi gratuït per a tots els viatgers i en totes les aeronaus.

Els responsables de l’estudi han explicat que “l’augment de la demanda i el turisme el passat estiu no ha fet créixer el preu dels bitllets gràcies a la competència entre aerolínies”. Aquesta situació ha propiciat que Espanya sigui “un dels països d’Europa juntament amb Regne Unit al que més companyies volen, la qual cosa suposa una competència que beneficia a l’usuari”; destacant que, en general, cada vegada es nota menys diferència de preus en bitllets de promoció entre ‘low cost’ i aerolínies tradicionals.

Tot i això cal destacar que no sempre el preu dels bitllets és el factor més decisiu per a triar una aerolínia o una altra. Els responsables de l’informe han assenyalat que la xarxa de destinacions ‘low cost’ i els horaris de vol d’una companyia són uns altres aspectes a considerar per part del viatger a l’hora de planificar unes vacances. Altres factorscom la política de maletes, els serveis dels qual disposen les aeronaus i les experiències prèvies del viatger acaben de fer decantar-se per una empresa i no per l’altra que te un millor preu.

Iberia, la setena aerolínia amb preus més competitius
Tot i que les companyies ‘low cost’ han augmentat el tràfic de vols a Espanya, Iberia apareix en setena posició per cerca en el rànquing de preus més competitius. Segons les dades que maneja el cercador, l’aerolínia espanyola ha aconseguit per tercer mes consecutiu millorar els seus preus en bitllets promocionals en comparació resta de les aerolínies analitzades.

Així doncs, Iberia ofereix el 18,3% millor preu en la cerca dels usuaris en una ruta, enfront del 14,79% que oferia en el segon trimestre de l’any. Segons aquest informe, porta millorant de forma contínua i gradual els seus preus en els últims 18 mesos. Un canvi que mostra la fulla de ruta traçada per la directiva: “una política clara de competir també en preu i no solament en servei”.

A aquesta política, cal afegir l’existència d’Iberia Express, nova filial del curt i mig radi d’Iberia. “Iberia està reconquerit al públic pel seu preu i això es notarà en els seus resultats econòmics”, han assenyalat els responsables de l’estudi. Aquests dos canvis fonamentals expliquen la millora en competitivitat de l’aerolínia espanyola, que ha mantingut la qualitat del servei però ha rebaixat el preu dels bitllets per atreure a un major trànsit de viatgers.

Imatge: simonallardice

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Quines són les aerolínies més barates per volar des d’Espanya?”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio