Ciutats, curiositats, Volar

Sobre aeroports i grans esdeveniments

Crònica d'un culé a una final en la ciutat equivocada
By , on 3 de juny de 2009
Imatge de la final a Roma

Imatge de la final a Roma

La setmana passada es va viure un dels grans esdeveniments futbolístics de cada temporada a nivell mundial, la final de la Lliga de Campions. L’Estadi Olímpic de la ciutat de Roma, amb capacitat per a 60.000 espectadors, havia d’omplir-se el dimecres 27 de maig a les 20:45 hores de gom a gom entre aficionats del Barça, del Manchester United i aquells que en el seu moment van comprar les entrades de la UEFA, a més de directius, compromisos dels clubs, etc,.

Com fer que tanta gent arribi correctament a una capital europea? Doncs, lògicament, amb les infrastructures necessàries. Tanmateix, la UEFA va caure en el gran error d’escollir una ciutat que no estava preparada per a rebre prop de 40.000 persones en un sol dia, la gran majoria per avió.

L’Aeroport de Fiumicino, amb tres terminals, es va reservar una per als seguidors del Barça i una altra per als del Manchester, per a no fer-los coincidir. L’experiència viscuda a la terminal culé va confirmar que Roma no era la ciutat adequada per a confirmar la ciutat.

Prova d’això són els grans problemes que van patir els aficionats que van tornar a casa la mateixa nit del partit, com el qui escriu aquestes línies. En acabar el partit, després d’estar retinguts durant prop de mitja hora per la seguretat de l’estadi, vam aconseguir sortir cap als autocars que ens esperaven.

Des d’allà, una gran caravana d’autocars ens feia presagiar que la nit seria molt llarga. Probablement a una ciutat com Londres, París o fins i tot Madrid o Barcelona no hauria passat, però en arribar a l’aeoport ens van comunicar per l’altaveu de l’autocar que la terminal el Barça ja estava plena i caldria esperar. Solució? Donar voltes en cercle a l’aeroport fins que es buidés una mica.

Finalment, vam arribar a la terminal i vam veure l’espai reduit que hi havia per als 10.000 aficionats que tornaven aquella nit. El RACC havia preparat una petit filera de 6-7 persones que no permetien avançar per una qüestió organitzativa. Anirien agafant a grups de 100 persones i posant-les a la cua de cada avió, en principi correcte.

Però la gent anava arribant, cada cop en quantitats més grans, i es va descontrolar fins el punt que van saltar-se la filera i van començar a sumar-se a les cues de cada avió. L’acumulació era total i encara venia més gent al darrere, i la terminal cada cop es veia més petita.

Els més afortunats van arribar a casa seva a les 3 de la matinada, però altres ja van veure sortir el sol quan els seus vols a Barcelona aterraven al Prat. Sense cap dubte, caldria que la UEFA es replantejés on fa les finals de grans esdeveniments i en quines condicions per als visitants que, a més, han pagat en aquest cas el triple del que costa un bitllet d’avió per a aquestes dates i destinació.

L’any vinent la prova li arriba a Madrid. Esperem que les millores de Baraja confirmin que és una destinació més apopiada per a una final de la Lliga de Campions. Per cert, sort que el Barça va guanyar perquè si no l’ambient hostil de l’aeroport hauria empitjorat.

Foto: Paolo Camera a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

1 Comment en “Sobre aeroports i grans esdeveniments”

1

Per cert, sort que el Barça va guanyar perquè si no l’ambient hostil de l’aeroport hauria empitjorat.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio