Escapa't!, Imatges del món, Volar

Vol a vela a La Cerdanya i a Igualada – Òdena

Descobreix el misteri del vol sense motor
By , on 31 de gener de 2011

La forma d'aquests avions és molt característica

Què pensaries si t’oferissin volar amb un avió sense motor? Una bogeria? Un suïcidi? Doncs no! Simplement t’estarien oferint fer un vol a vela, també anomenat vol sense motor. Es tracta d’un tipus d’avions, normalment monoplaça i biplaça, que s’enlairen arrossegats per un avió remolcador, i una vegada arriben a certa alçada, uns 500 metres, es desenganxen i aprofiten els corrents d’aire calent en ascens per mantenir-se en vol. A partir d’aquell moment l’avió vola sense motor i és feina del pilot fer-lo pujar, baixar o aterrar.

Hi ha tres formes possibles de guanyar altura:
Vol de vessant: Aquest vol consisteix en aprofitar els corrents ascendents d’aire que es generen quan el vent copeja la vessant d’una muntanya. Per poder dur a terme aquest tipus de vol és imprescindible que hi hagi vent i que estigui encarat a la vessant de la muntanya.
Vol d’ona: És un vol típic de l’hivern, quan s’aprofita el rebot del vent a les muntanyes. És en aquest tipus de vol on s’aconsegueixen les altures més elevades.
Vol de tèrmica: S’aprofiten els correns d’aire generats pel calor del sòl a causa del sol. És un vol típic de la primavera i l’estiu.

Tot i aquesta explicació, molt general, del funcionament d’un avió sense motor que aprofita les corrents d’aire de diferents formes depenent del tipus de vent que hi hagi, es necessiten hores i hores de classe per poder arribar a pilotar un avió sense motor. Existeixen escoles que imparteixen aquests cursos, però si el que vols és viure l’experiència i pujar-te almenys un cop a la vida a un avió d’aquest tipus, a Catalunya existeixen diverses ofertes que et serviran.

Un és el Centre de Vol a Vela de la Cerdanya, ubicat a l’Aeròdrom de la Cerdanya, als municipis de Das i Fontanals. Es tracta d’un centre que
ofereix “la possibilitat de provar el que és el vol sense motor a través de vols de divulgació”. De la mateixa forma, també ofereixen el curs sencer per aprendre a pilotar un planador fins a la obtenció de la llicència. Aquí, un vol d’iniciació bàsic d’uns 20-25 minuts costa 97 euros.

L’altra opció que existeix és el Club de Vela Igualada – Òdena, un centre que compta amb 3 hangars i amb un local social. Està situat a l’aeròdrom General Vives, entre les ciutats d’Igualada i Òdena. Un vol d’iniciació et costarà 70 euros.

Aprofita l’activitat i descobreix com pot volar un avió sense motor!

Foto: Alberto D.V a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Vol a vela a La Cerdanya i a Igualada – Òdena”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio